Historia

Stragas-gruppen AB är ett dottersällskap till norskägda Strag-gruppen som har importerat attraktiva drycker till det norska folket sedan 1991.

Arve Røys Strandens dröm om att erbjuda norrmännen ett större utval av internationella drycker till konkurrenskraftiga och attraktiva priser resulterade i Strag Gruppen. På ölsidan utmanade han de norska bryggerierna och rådande importörer, och importerade många spännande öl- och vinsorter från länder som inte funnits på marknaden tidigare. Han såg tidigt storheten i exempelvis Tysk och Belgisk öl och började importera det långt innan hantverksöl var ett begrepp i norden. Arve realiserade sin dröm genom innovation, kompetens och konkurrenskraft. Visionen om att expandera på den nordiska marknaden resulterade i Strag Gruppen som äger dottterbolaget Stragas AB. Familjen Stranden är fortfarande huvudägare i Strag-gruppen AS och håller visionen och grundvärderingar levande i det stadigt växande familjeföretaget.

 

Stragas AB har arbetat mot den svenska marknaden sedan 2008. Målet är att successivt bygga upp verksamheten för att på sikt få ett framgångsrik och konkurrenskraftig säljteam för Horeca på plats. 


Portföljen

I portföljen finner våra kunder vin och öl tillgängliga i ordinarie sortiment eller via beställningssortiment på Systembolaget. Vårt mål är att ha traditionella såväl som annorlunda och inovativa produkter med spännande smaker. Vi samarbetar med producenter som är rotade i traditionen, men som också önskar vara innovativa och utveckla traditionerna vidare. Vi arbetar för att så många som möjligt ska kunna njuta våra varor och har nu lanserat en glutenfri öl i beställningssortiment.

Storleken ska inte sätta begränsningar för vårt sortiment utan visionen är att ha en bra mix av allt från småskaliga producenter till mer kommersiella produkter i vår portfölj. Vad du som kund tycker om våra produkter är viktig för oss och för de producenter som vi arbetar med. Därför tar vi gärna emot tips och synpunkter. Du är välkommen att kontakta oss på vår kontaktsida.

 

Våra värderingar

Vårt mål är att presentera kvalitetsprodukter för vardag och fest till våra kunder. Stragas-gruppen AB arbetar med kvalitet, vi är lokala och lojala, tillgängliga, professionella, och produktkunniga. Vi har alltid våra kunders och producenters bästa i fokus.

 
Vi hoppas att våra kunder upplever vår nya hemsida som informativ, spännande, inspirerande och lättmanövrerad.  Hör gärna av dig- Vi är alltid öppen för feed-back från våra kunder.

Thomas Bounias

Thomas Bounias jobbar som portfolio developer scandinavia med totalansvar för Sverige och ansvar för vin och brännvin i Norge.

Thomas Bounias
Wine Portfolio Developer Scandinavia
Thomas@strag-gruppen.no
+47 91914780

Stragas-Gruppen AB, Box 459, 561 31 Huskvarna, e-post: office@strag-gruppen.no

Strag-Gruppen, Billingstadsletta 19B,
1396 Billingstad, e-post: office@strag-gruppen.no


Utviklet av Imaker as

Varning!

 

För att få tillgång till information om våra produkter måste du vara minimum 20 år.

 

Jag intygar att jag är over 20 år