Vin för den intresserade.

Château Leret Monpezat

Systembolags nr: 2520

Pris: 151 Kr.


I hjärtat av Appellationen Cahors ligger Château Leret - Monpezat mellan Causse och dalen, med utsikt över floden Lot. Gården täcker större delen av en platå som ligger i en av flodens stora svängar helt från Albas upp till Belaye. Jordsmånen består av kalksten och lera med gamla alluviala avlagringar helt tillbaka från tertiärtiden. Vidare består jordsmånen av stenig alv med insprängda partier småsten (pebbels) som formats av en den första flodbädden.

För att skydda "terroiret" från erosion och för att bevara dess homogenitet har området dränerats. Platån är optimalt belägen för vinodling. Optimalt solsken på sommaren och lätta brisar som vänder på platån under hela året. Vindarna jagar bort frosten i mycket kalla perioder och skyddar vinrankorna från vårfrosten samtidigt som dom lindra från solens hetta under värmeböljor och skapar förutsättningar för allra bästa mognad till skörden.

Vinet har en djup, blålila färg. Nyanserad doft med mörka plommon, fat och inslag av mörka bär. Välstrukturerad, nyanserad smak med inslag av fat, mörka plommon, mogna mörka bär och en fin balans mellan frukt och syra.


Stragas-Gruppen AB, Box 459, 561 31 Huskvarna, e-post: office@strag-gruppen.no

Strag-Gruppen, Billingstadsletta 19B,
1396 Billingstad, e-post: office@strag-gruppen.no


Utviklet av Imaker as

Varning!

 

För att få tillgång till information om våra produkter måste du vara minimum 20 år.

 

Jag intygar att jag är over 20 år